Det finns många som vill kalla sig Oleander men bara en är rätt. Här följer några exempel förvirrade företag och organisationer med hemsidor, som också kallar sig för Oleander.


Oleander House B&B

Ett mindre hotell i Californien har tagit namnet Oleander. Deras hemsida (www.oleander.com) dyker alltid upp när man söker på Oleander.


Ditt svettiga liggsår!

Ett sunkigt Amerikanskt rockband där medlemmarna är svettiga och har hockeyfrillor kallar sig för Oleander. Hemsida www.oleander.net

Klicka här för att ladda hem en mp2 från Oleanders skiva "Februari Son". Låten heter "You´ll find out".  (370 KB).
Kraftverket Oleander

Ett reservkraftverk i Florida under byggnad, har fått namnet Oleander Power Project. Kolla in www.oleanderpower.com
Oleander Elementary School
En skola i staden Fontana i Californien, USA med 840 elever har tagit namnet Oleander Elementary School (helt utan att fråga om lov!). Inte nog med denna fräckheten. Adressen är dessutom: 8650 Oleander Avenue . Brr.
Vit Oleander av Janet Fitch
En amerikansk författarinna (vad annars) har haft fräckheten att döpa en av sina 'klossar' till Vit Oleander.

"...Osentimentalt och samtidigt oändligt gripande, med värme, humor och en stilistisk skönhet som imponerar debuterar Janet Fitch med Vit oleander. [bokus.com]"

Pretantiöst skitsnack om ni frågar oss. Hur länge skall egentligen suspekta individer få göra narr av vårat stolta släktnamn?

Nu har de även strött salt i våra redan öppna sår med att göra en spelfilm av eländet...
International Oleander Sociaty
Vad är detta? Ännu en svullstig amerikansk sekt? Eller bara en knäpp förening? Vem vet? Kolla in den extremt fula hemsidan (www.oleander.org) och läs om deras historia och den årliga oleanderfestivalen (!?).


edit - softwareentwicklung

Ett tyskt dataföretag som saluför ett 'plugin' program till Delphi (ett programmeringspaket) som de har döpt till Oleander. Läs Anders korrespondens med företaget.

Finns det fler irr- och fuskoleandrar där ute? Rapportera alla ni ser till a.oleander@home.se.

Adminstratörer, formgivare och ansvariga utgivare: Anders Oleander, Fredrik Oleander och Peter Oleander
<- Tillbaka till huvudmenyn